2017.06.07 Spotkanie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego w Izbicku

b_0_120_16777215_00_images_2017.06.07Izbicko_Izbicko07.06.201704.jpgW dniu 7 czerwca 2017 r w Gminie Izbicko, w Restauracji „Dell Villaggio” odbyło się cyklicznie organizowane spotkanie  członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego, które otwarte zostało przez Przewodniczącego Zarządu Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego Pana Józefa Swaczynę oraz przez Gospodarza Gminy Izbicko Panią Wójt Brygidę Pytel.

Po przywitaniu obecnych Członków, zaprezentowano krótko historię i rozwój Gminy Izbicko. Tematem przewodnim tego spotkania był temat związany z nadchodzącymi wyborami samorządowymi 2018. Na koniec zaprezentowała się firma Netkoncept.com z Opola, która zajmuje się tworzeniem i projektowaniem serwisów www i aplikacji internetowych. Szczegółowo została omówiona innowacyjna „Dedykowana aplikacja mobilna dla Twojego mieszkańca”, w której znajdują się wszelkie potrzebne dla społeczeństwa danej gminy informacje (turystyczne, ostrzeganie o zagrożeniach, załatwianie spraw w urzędzie, zgłaszanie problemów dotyczącej danej gminy).